Králík na česneku
4. 11. 2017
1-králík (nebo králičí zadek) 1-malá cibule 3-celé pepře 3-stroužky česneku 50g-másla 50g-slaniny Sůl,kmín Odblaněné maso opláchneme,osušíme,protýkáme na nudličky polovinu slaniny a potřeme česnekem utřeným se solí.Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky,trochu vyškvaříme,přidáme jemně nasekanou cibulku,máslo a osmahneme:vložíme připravené králičí maso a po obou stranách opečeme.Podlijeme hovězím vývarem,přidáme kmín,pepř a pečeme v troubě nejdříve hřbetem dolů.Během pečení maso obracíme,podléváme vývarem nebo horkou vodou a poléváme vypečenou šťávou.Když je maso měkké,odstraníme odstraníme ze šťávy celý pepř. Pozn:králičí maso je trochu suché,proto můžeme králíka také péci s kouskem vepřového bůčku(asi 1 kg)obě masa i šťáva dostane tak i výraznější chuť. Příloha:vařené brambory,špenát