Králík na paprice
4. 11. 2017
1-menší králík nebo zadek s většího králíka 2-lžíce másla 1-cibule 1-lžičky mleté papriky 3dl-smetany 1-lžíce hladké mouky Sůl Maso vykostíme,odblaníme,omyjeme a nakrájíme na menší kousky.Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a maso na tomto základě ze všech stran opečeme.Přidáme mletou papriku,sůl,zasmahneme,maso podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka.Pak maso vyjmeme,do omáčky přilijeme smetanu,v níž jsme rozmíchali mouku a dobře povaříme.Omáčku procedíme zpět na maso.Na malém kousku předem odděleného tuku zpěníme ještě trochu mleté papriky a nalijeme jí na povrch omáčky. Příloha:rýže nebo knedlík