Králík na provensálsku
1-králík
2-cibule
2-lžíce oleje
3-stroužky česneku
4-lžíce rajčatového protlaku
1-lžíce hladké mouky
1/2L-vývaru
Sůl,pepř,tymián a petrželka
Králíka odblaníme,omyjeme a rozdělíme na porce,z hlavy a trupu připravíme vývar.Porce osolíme,opepříme a opečeme v rozehřátém oleji.Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.Do tuku od opékání vložíme na kolečka nakrájenou cibuli,utřený česnek,zaprášíme moukou a osmahneme.Pak vložíme zpět porce králíka,přidáme rajčatoví protlak,tymián,zalijeme vývarem a v rozehřáté troubě pečeme do měkka.Podle potřeby podléváme.Na konec porce rozdělíme na talíř,podléváme šťávou a sypeme posekanou petrželkou.
Příloha:Rýže nebo brambory