Zaječí fašírka
1-zaječí předek
300g-tučnějšího vepřového masa
50g-slaniny
4-lžíce strouhanky
2-lžíce červeného vína
1-lžíce hrubé mouky
1-lžíce hladké mouky
2-vejce
4-celé pepře
2- bobkové listy
3-nové koření
1-malá cibule
100g-kořenové zeleniny(mrkev,celer,petržel)
60g-másla
1/4L-kyselé smetany
Mletý pepř,sůl,citrónová šťáva
Zaječí maso zbavíme kostí,blanek,opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kousky:omyté vepřové maso také nakrájíme na kousky a obojí umeleme na masovém strojku.Strouhanku namočíme v červeném víně a přidáme k masu.Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme na pánvičku trochu zesklovatět.Pak přidáme slaninu k masu,osolíme,opepříme,vmícháme vejce,zahustíme hrubou moukou a vypracujeme sekanou.Navlhčenou rukou vytvoříme jednu větší nebo dvě menší šišky.
Kořenovou zeleninu očistíme,drobně pokrájíme,přidáme nasekanou cibulku a na másle osmažíme do růžova.Na pekáč dáme kousek másla,na něj položíme křížem špejle a na ně vložíme sekanou.Pak přidáme osmaženou zeleninu s cibulí,všechno koření,podlijeme hovězím vývarem nebo horkou vodou a pečeme v troubě do zlatova (asi hodinu).Upečenou „fašírku“ vyjmeme,šťávu zahustíme kyselou smetanou,ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a podle potřeby dolijeme vývarem.Omáčku dochutíme citrónovou šťávou,krátce povaříme a přecedíme.
Příloha:brambory nebo houskový knedlík