Jelítková polévka
29. 10. 2017
-pro mě jedna z nejlepších zabijačkových pochutin.Velmi chutná a výživná polévka která by neměla v podzimních a zimních měsících určitě chybět na českém stole. 1L-vody 200g-vepřového masa bez kosti 30g-sádla 100g-kořenové zeleniny(mrkev,celer,petržel) 30g-másla 30g-krupek 1-větší jelítko 1-střední cibule Sůl,mletý pepř,majoránka a česnek Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibulku,přidáme na kostičky nakrájené maso a necháme je osmahnout.Podlijeme vodou,osolíme a dusíme téměř do měkka.Pak přidáme očištěnou,drobně na krájenou zeleninu,trochu pepře a majoránky,2 stroužky česneku utřeného se solí,dolijeme vodou na potřebné množství a vaříme asi 20 minut.Na konec v polévce rozmícháme obsah jelítka a krupky,které jsme předtím uvařili zvlášť v osolené vodě a promastili máslem. Pozn:místo krupek můžeme také přidat do polévky kroupy.